Hidden Barriers to Construction Innovation

Form Us With Love recently created the Nest Collection for +Halle. The series provides an unpronounced divider to the traditional lounge area, by simply creating layers of both high and low seating. The heights offers a sense of privacy, whilst maintaining the comfort of a relaxed armchair.

“With Nest, you can create a perfect room-in-a-room feeling without having to add traditional tall room dividers or high back sofas,” commented Martin Halle, Brand and communication director at +Halle. “When first installed it was evident that people were sitting next to each other-at different levels-without being affected by their neighbors. With a minimal expression, the Nest Collection, keeps the room open in a new way.”

Fascinated by the typologies of pedestals, such as the Umpire’s chair on a tennis court, Form Us With Love has experimented with a lofty landscape, adding the element of dignity and softness to a seat with a view. “Our ideas of different height layers led, as they often do, into deeper research,” explained John Löfgren, Creative Director at Form Us With Love. “We analysed the activities and behaviours of a public spaces, and the upholstered furniture vs. bar stool seating scenario. Instead of putting the two characteristics next to one another, we merged them-creating a tall vertical Nest.”

Drones Building ROI at Construction Sites

Archtober is accepting nominations for projects to be included in New York City’s month-long festival of architecture and design. Each day in October 2016, the event will feature a Building of the Day as a noon-time, architect-led tour.

Building of the Day tours are the centerpiece of Archtober. With the goal of making exemplary architecture and the work of architects more accessible to the general public, the lunchtime tours, led by the project’s architect, generate international publicity and provide a platform for engagement in important issues in the New York City built environment.

The building can be located in any of the five boroughs of New York City and does not need to be a recently completed project. The building must be available for a lunchtime tour during October 2016. The building should be nominated by the architect, who is responsible for clearing the copyrights of the images submitted. The deadline for submissions is Friday, April 29.

Smart Construction Sites with Connected Sensors

L A M P (Lighting Architecture Movement Project) is calling for entries for its fourth annual international lighting design competition.

The competition challenges designers to approach their light fixtures with the guidance of a singular word.

This year’s theme is Cosmic. There are three categories for submission: student, emerging, and established designers.

Submissions will open on June 1st and close on August 15th, 2016.

Measuring Construction Project Success

We have created full CG visuals for Nautilus – manufacturer of glass tables.
We focused on the visual authenticity and overall believability of catalogue pictures.
Some of sitting furniture were scanned.

furniture

furniture

furniture

furniture

furniture

furniture

furniture

furniture

furniture

furniture

furniture

furniture

furniture

furniture

We have created full CG visuals for Nautilus – manufacturer of glass tables.
We focused on the visual authenticity and overall believability of catalogue pictures.
Some of sitting furniture were scanned.

 

New Elevation and Volume Tools for Mining and Construction

The winners have been announced for the Bee Breeders Tokyo Pop Lab architecture competition. The competition brief called for the design of a new program for the study and production of pop culture media. The unique and original nature of the brief resulted in submissions varying considerably, from fairly pragmatic to completely ideological.

The winning submissions were chosen for their well considered definition of popular culture, the clarity of their representation, and their clear concept of the structure of the laboratory’s program.

The first place winners are a team from Italy whose project consisted of two large cubes placed in opposing corners of the site, lifted above the ground plane, and rejoined with an elevated walkway.

read more: tokyopoplab.beebreeders.com